Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Νέα διαμαρτυρία κατά e-πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφείο

Νέα συγκέντρωση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του κινήματος σε συμβολαιογραφικό γραφείο της οδού Βασιλέως Γεωργίου στον Πειραιά.
Περίπου στις 12 πολίτες από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών εμφανίστηκαν στο συμβολαιογραφείο για να διαμαρτυρηθούν κατά 12 προγραμματισμένων πλειστηριασμών για χρέη προς τράπεζες και το άλλους φορείς, όπως το Δημόσιο.
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορά ένα διαμέρισμα 107 τ.μ. στην Αρτέμιδα με εμπορική αξία 113.000 ευρώ και ένα οικόπεδο με μονοκατοικία 80 τμ στο Πάτημα Γέρακα αξίας 290.000 ευρώ.
Το «παρών» έδωσε ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που κατήγγειλε ότι «μέσα γίνονται δύο πλειστηριασμοί διαμερισμάτων χωρίς να υπάρχει σύμβαση για να εκτελεστούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αυτό που γίνεται είναι βάρβαρο και αντισυνταγματικό» τόνισε. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλωτές ανέβηκαν στο γραφείο για να συζητήσουν με τον συμβολαιογράφο, αλλά εκείνος «έχει κλειδαμπαρώσει την πόρτα και ενώ είναι μέσα, δεν επιτρέπει να μας δει και είναι η αστυνομία μπροστά και τον περιφρουρεί».
Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε όλους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς παράνομους και επιτέθηκε στον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκα καταλογίζοντάς του ότι εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα και ότι είναι ελεγχόμενος από τη δικαιοσύνη.
«Μέσα συντελείται οικονομικό έγκλημα σε βάρος πολιτών της χώρας και της δημοκρασίας. Μόλις παρακολουθήσαμε να δίνετε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να προστευέσουν την παρανομία και αυτούς που παίρνουν τα σπίτια των πολιτών. Εμείς είμαστε εδώ και θα ακυρώσουμε και στην πράξη και με το νόμο και δικαστικές διαδικασίες, με τις ενέργειες μας και ανυπακοή κάθε εκ νόμη πράξη της κυβέρνησης» υπογράμμισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Η σημερινή συγκέντρωση έρχεται μία εβδομάδα μετά από αντίστοιχη κινητοποίηση, μια από τις μεγαλύτερες κατά των πλειστηριασμών που ολοκληρώθηκε με πορεία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 
Θυμίζουμε ότι από τις 21 Φλεβάρη οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, ενώ ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών-Πειραιώς-Νησιών Αιγαίου έχει αποφασίσει να μην κανείς φυσικός πλειστηριασμός μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. 

Περιουσία «μεγαλοοφειλετών» ξανά στο σφυρί την Τετάρτη 23/5

Την Τετάρτη 23/5, για άλλη μια φορά στο πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών υπάρχουν «βίλες» που εκπλειστηριάζονται. Οι «βίλες» αυτέ...