Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Κάθε Δευτέρα 5-7 το απόγευμα, παρουσία της Επιτροπής Αγώνα στο ΚΕΠ στην πλατεία Χαλανδρίου, για ενημέρωση, συζήτηση και πληροφόρηση για τη δράση της

Αποτέλεσμα εικόνας για πλειστηριασμοι στοπ
Κάθε Δευτέρα 5-7 το απόγευμα η Επιτροπή Αγώνα κατά των Πλειστηριασμών στο Χαλάνδρι θα βρίσκεται στο ΚΕΠ στην πλατεία Χαλανδρίου. Στόχος μας είναι να μπορεί όποιος συμπολίτης μας αντιμετωπίζει την αρπακτική μανία των τοκογλύφων των τραπεζών και των funds και κινδυνεύει με πλειστηριασμό να έρθει σε επαφή με την Επιτροπή.

Αναγνωρίζοντας ότι ακόμα πολλοί συμπολίτες μας μπορεί να θεωρούν «ντροπή» ότι αντιμετωπίζουν το κίνδυνο πλειστηριασμού, θέλουμε να κάνουμε πιο εύκολη την προσέγγιση στην Επιτροπή ώστε όποιος θέλει να έρχεται αυτοβούλως και να παλεύει συλλογικά για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αρπαγής της περιουσίας τους. Συμπολίτες μας που συμμετέχουν στην Επιτροπή και αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι το φάσμα των πλειστηριασμών θα βρίσκονται εκεί, ώστε να συμβάλλουν στην κατανόηση ότι οι πλειστηριασμοί δεν είναι «ντροπή» του οφειλέτη, αλλά πολιτική επιλογή για την οποία οι μόνοι που πρέπει να ντρέπονται είναι η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, οι τράπεζες που παίρνουν τα σπίτια και οι συμβολαιογράφοι που εκτελούν πειθήνια (και με το αζημίωτο...) τις ορέξεις των εκπλειστηριαστών.

Για αυτό το λόγο θα προσπαθούμε να δώσουμε κάποιες πρώτες πληροφορίες για την νομική αντιμετώπιση του ζητήηματος, σε συνεργασία πάντα με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, στην οποία συμμετέχουμε και τους δικηγόρους που δραστηριοποιούνται σε αυτήν (έχοντας πάντα επίγνωση ότι ούτε δικηγόροι είμαστε, ούτε και θέλουμε να υποκαταστήσουμε την νομική οδό και το έργο των δικηγόρων).

Παράλληλα, ξέρουμε πολύ καλά ότι η αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το καλοκαίρι του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καθ’ υπόδειξη των δανειστών, στερεί μια σειρά από νομικά όπλα, τα οποία μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο οφειλέτης και να καθυστερήσει την διεξαγωγή πλειστηριασμού. Για αυτό το λόγο, η στόχευση μας είναι να πειστούν οι συμπολίτες μας ότι ο μόνος δρόμος για να μείνει ο καθένας από μας στο σπίτι του, είναι η οργάνωση, ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη.


Ο μόνος δρόμος για να μείνουμε στα σπίτια μας, είναι να βγούμε στους δρόμους!


Περιουσία «μεγαλοοφειλετών» ξανά στο σφυρί την Τετάρτη 23/5

Την Τετάρτη 23/5, για άλλη μια φορά στο πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών υπάρχουν «βίλες» που εκπλειστηριάζονται. Οι «βίλες» αυτέ...