Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου ενάντια στην καταστολή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και τις συλλήψεις


Την Τετάρτη 28 Μαρτίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, όπου παρέστη η Επιτροπή Αγώνα κατά των Πλειστηριασμών για να διεκδικήσουμε την υιοθέτηση ψηφίσματος καταδίκης της αστυνομικής βίας και αλληλεγγύης στους 3 διωκόμενους αγωνιστές, ένας εκ των οποίων αποτελεί ενεργό και δραστήριο μέλος της επιτροπής μας. 

Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε δυστυχώς κατά πλειοψηφία καθώς η διοίκηση του Δήμου για λόγους μικροπολιτικής και κομματικής σκοπιμότητας επέλεξε να μην υιοθετήσει το συγκεκριμένο ψήφισμα, την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης το υιοθέτησε. 
Ένα ψήφισμα του οποίου το περιεχόμενο κινείται στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής, έχει γραφτεί σε συνεννόηση με τους συνηγόρους υπεράσπισης, κι έχει ήδη ψηφιστεί και από άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς (πχ ΔΣ Βύρωνα και Λαμίας, περιφέρεια Πελοποννήσου κλπ). 

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες και μέλος της Επιτροπής μας, ο συναγωνιστής Οδυσσέας, ο οποίος στην τοποθέτηση του επεσήμανε ότι είναι κρίσιμο για το δικαστήριο να προστεθεί η σαφής καταδίκη της αστυνομικής βίας κατ' εντολή της κυβέρνησης, καθώς οι συγκεκριμένες διώξεις έχουν καθαρή πολιτική στόχευση. Παρόλα αυτά η διοίκηση του Δήμου δεν άλλαξε την στάση της επιμένοντας να ψηφιστεί το δικό της κείμενο, χωρίς να λάβει υπόψιν της την τοποθέτηση του ίδιου του διωκόμενου. Και όλα αυτά επειδή η διοίκηση δεν δεχόταν να υπάρξει σαφής καταγγελία για την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας που έδωσε την εντολή για την επέμβαση των ΜΑΤ!


Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε μαζικά το παρών έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία για την αποτροπή της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.



Σας καλούμε την Παρασκευή 30/3 στις 9:00, στην Ευελπίδων να δώσουμε όλοι μαζικά το παρών για να συμπαρασταθούμε στους διωκόμενους αγωνιστές και να απαιτήσουμε την αθώωση τους.

Ακολουθεί το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Εδώ μπορείτε να βρείτε το σύνολο των πρακτικών της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Φωτογραφία του χρήστη Επιτροπή Αγώνα κατά των Πλειστηριασμών στο Χαλάνδρι.

Περιουσία «μεγαλοοφειλετών» ξανά στο σφυρί την Τετάρτη 23/5

Την Τετάρτη 23/5, για άλλη μια φορά στο πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών υπάρχουν «βίλες» που εκπλειστηριάζονται. Οι «βίλες» αυτέ...